Omgå Facebook, find alle dine venner, kopier og indsæt denne tekst….. :-/

Hvis du er på Facebook og har været det i et stykke tid, kan du sikkert nikke genkendende til ovenstående overskrift. For med jævne mellemrum dukker den eller ligende beskeder op.

Why, why, whyyyyy?

Hvorfor? Formentlig for at efterprøve folks ukritiske tilgang til blindt at følge det de læser på Facebook og de “stakler” der hopper på det registreres så og bruges fremad rettet i mere “lyssky” reklamefremstød fra fx. Investeringer med et billede af en kendt profil, Slankekure der lover guld og grønne skove på rekordtid m.m.

Men fakta er at denne type beskeder er en HOAX, hvad er en HOAX? En Hoax er et ord for bluffnummer, fup, hokus pokus m.m. Altså vildledning i bedste tryllestil, led ofrets opmærksomhed væk imens den anden hånd laver noget andet.

Men, det er jo rigtigt at jeg “kun” hører/ser fra de samme mennesker i mit nyhedsfeed, Ja det er fuldstændig korrekt, og de mennesker er fra en benhård kalkule af Facebooks algoritme. Den skal på det “split” sekund, det tager dig at logge ind, vælge og vise dig de feeds den tror du er interesseret i og det kan desværre ikke være alle, sorry men, sådan er det. Hvordan den udvælger præcist, ved kun få folk, men mit gæt er det er på baggrund af “dine venner, venners-venner, hvor aktivt du deltager på dem de viser (likes, delinger, kommenterer, skriver med i messenger og Instagram, der jo også er en Facebook tjeneste”

Kan jeg intet gøre?

Kan jeg så intet gøre? Jo da, du kan vælge, hvem du “giver” opmærksomhed, men du kan også mere aktivt gå ind på enkelt personers indlæg og trykke på de 3 små prikker i “Se billedet” og vælg jf. den liste der fremkommer.

Afslutningsvis

Der er en række indstillinger man kan justere, hvis man ikke lidt i maskinrummet. Dette finder, du hvor du finder dine indstillinger (typisk 3 små streger) Der er gode hjælpe tekster fra Facebook, når du finder derind. Hvis det driller så skriv her på bloggen, så løser vi det 😀

Hvis du gør dette kan du tage kontrollen lidt tilbage over dit feed (den liste af nyheder du ser, når du logger ind på Facebook/Instagram, men dette kommer selvfølgelig heller ikke uden en advarsel.

For, hvis du gør dette er der en øget fare for at du kan ser meninger, holdninger fra folk du i forvejen er enige med og på den måde bliver du/I bekræftet I at netop jeres holdninger er de rette, engang imellem er det sundt at få udfordret sine egne synspunkter, hvem ved, det kunne være man tog fejl….

Eller som Klaus Dahl skrev:
En anden “løsning” kan være at vende sig til, at når man kommer på Facebook, så tryk på “Seneste” under nyheder (Det skal desværre gøres hver gang).
På denne måde vises opslag kronologisk.
Det har så den ulempe, at hvis man f.eks. er med i 1600 forskellige køb og salg grupper, så vil opslag fra disse oversvømme end feed.
Ved at gå ind og “Ikke følge” disse grupper forsvinder de fra mit “Seneste-feed” (har jeg så noget jeg bare må eje, må jeg aktivt gå ind og kigge i grupperne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024: Noervig's notes | Easy Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress