Min Facebook konto sender beskeder….

First of all to the English readers of this site, sorry, for posting this in Danish. I might make an additional one in English or just add the English version below.

“Hej Brian, ring lige til mig, så hurtigt du kan, jeg får beskeder om at jeg sender beskeder på Facebook eller Messenger, som ikke er mig.”

“En god ven”

Sådan startede min dag forleden. Der kan være flere årsager til at ens “Facebook konto” bliver kompromiteret. de væsentligeste værende:

  1. At har fået givet nogle rettigheder man ikke burde til et eller andet.
  2. At man ikke har godt nok, styr på, hvor ens konto bruges
  3. At man vitterlig er inficeret med noget malware (eg. virus)

Hvad gør man så? -*** Endnu ikke færdig skrevet ***
Hvis du følger disse steps nedenfor, er du ret sikker. Jeg slutter lige af med at linke til min artikel omkring to-faktor godkendelse (TFG, TFA, MFA, MFG 2FA kært barn har mange navne), som jeg mener alle bør benytte, hvor det er muligt.

Her er de steps du skal følge

Jeg har lavet manualen til en mobil, men den er i teorien den samme, hvis du sidder ved en computer.

  1. I din facebook app, tryk nederst til højre.

2. Tryk på Indstillinger

Tryk på Indstillinger

3. Tryk på Sikkerhed og login

Tryk på sikkerhed og login

4. Få styr på, hvor du er logget på. Når du klikker på Se alle, kan du se alle de steder, hvor din Facebook konto er logget ind. Bliv ikke forskrækket, hvis der er mange steder, men slet blot alle dem du ikke umiddelbart kan kender. Vær opmærksom på at “placeringen” godt, kan være lidt misvisende, da det er din Internet udbyders exit adresse, der vises. Er du I tvivl så slet, det betyder “kun” at du skal logge ind på enheden igen.

5. Nu er det tid til at reducere adgangen til apps (spil, indsamlinger, quiz’s) der har fået adgang til din konto, dette kan jeg ikke vise, da jeg IKKE personlig har en eneste der har adgang til min konto. Men jeg kan, vise hvor du fjerner adgangen.

Ovenstående punkt er virkelig vigtigt at få gået igennem fra tid til anden, Slet de adgange, du ikke længere bruger og vær kritisk”

6. Til sidst er kun at få skiftet password. Og her er rådet som altid, brug et sikkert password (generer evt. et her https://passwordsgenerator.net) , et du ikke bruger andre steder og gerne med en password manager (Lastpass, 1Password, Dashlane)
Skriv i kommentarerne, hvis du ønsker en post med en gennemgang af en af ovenstående password managers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024: Noervig's notes | Easy Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress